3gp xnx

  2 comments for “TS2014 | The Re 6/6 Project – Part 8

 1. Ruud
  07/07/2014 at 13:43

  Wat een schitterend stukje werk Paul!
  Mijn bestelling voor deze pracht loc kun je vast noteren!
  Is het geluid van een RE 6/6 hetzelfde als die van een RE 4/4?
  Ik bedoel dat verschrikkelijke geluid van de RE 4/4 uit de Simtrain route zorgt er voor dat ik de route eigenlijk nooit rij!

  • 07/07/2014 at 14:13

   Beste Ruud,

   Dank voor je compliment! 🙂 Ik ben zelf Re 6/6 geluiden aan het toevoegen. De Re 6/6 klinkt anders (2x zoveel vermogen, andere aansturing / stufen) dus kan de meeste Re 4/4 geluiden toch niet gebruiken. Het probleem met de Simtrain Lok is vooral te wijten aan de mix. Sommige geluiden (bv compressor) overheersen en het algemene volume is te hoog (vaak overstuurd).

   Het is een hele klus omdat ik niet in een echte Re 6/6 kan om geluidsopname te maken. de SBB werkt hier helaas niet aan mee en lokfuehrers is het verboden (op straffe van ontslag) om mensen mee te nemen in de cabine..

   Het geluid van mijn Re 6/6 zal dus wel beter moeten worden en uit een mix van Re 6/6 (electrisch systeem, remmen) en Re 4/4 (cabine schakelaars) geluiden gaan bestaan. Deze geluiden probeer ik uit videomateriaal van beide loks te halen..

   Paul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.